Завідувач відділу |
E-mail: rud.e.v@gmаil.com |
У червні 2004 року на базі аналітичної лабораторії Інституту був створений відділ екологічного моніторингу та якості продукції тваринного походження, до складу якого увійшли дві лабораторії.
У 2012 р в зв'язку зі зміною структури Інституту відділ був реорганізований у відділ оцінки та моніторингу якості тваринницької продукції та кормів.
З 2016 року склад відділу знову змінився і включає 2 лабораторії: лабораторія оцінки якості кормів і продукції тваринного походження та лабораторія молекулярно-генетичних і фізіолого-біохімічних досліджень в тваринництві.
На базі відділу створено випробувальний центр, який акредитований Національним агентством з акредитації України відповідно до вимог ДСТУ ISO/IEC 17025:2006 в галузі випробування кормів для тварин і продукції тваринного походження за фізико-хімічними показниками та показниками якості та безпеки.
Високий методичний рівень досліджень, які проводяться у відділі, забезпечують належні матеріально-технічна база і кадровий потенціал.
При проведенні досліджень застосовуються методи, регламентовані відповідними діючими національними та міжнародними нормативними документами. Співробітники відділу підтверджують свій професійний рівень в раундах міжлабораторних порівнянь, в тому числі міжнародних.
Співробітники відділу брали участь в проекті по впровадженню системи НАССР в Україні в рамках програми "TAСIS".
Вищевикладене дає можливість надавати необхідну методичну і практичну допомогу тваринницьким підприємствам області та країни в розробці і впровадженні системи управління безпекою виробництва продукції тваринництва та оцінки і моніторингу її якості.
.
Склад відділу:
- Лабораторія оцінки якості кормів та продуктів тваринного походження
- Лабораторія молекулярно-генетичних та фізіолого-біохімічних досліджень у тваринництві