В Інституті тваринництва НААН 27-28 жовтня проведено семінар-навчання із застосування методів дескрипторно-сенсорного аналізу при оцінці якості м’яса у тваринництві та птахівництві. Проведено теоретичні заняття і практичні тренінги за участі експертів інституту і фахівців з підприємств. В рамках семінару проведено ознайомлення слухачів із випробувальним центром інституту, з чинними нормативними документами у
сфері органолептичної оцінки м’яса, класифікацією методів сенсорного аналізу. Викладено матеріали з організації органолептичної оцінки м’яса та продуктів його переробки, принципи формування дегустаційної комісії на підприємстві, основ дескрипторного аналізу при проведенні органолептичної експертизи м’яса птиці, оцінки безпечності та порядок і критерії органолептичної оцінки ковбасних виробів. На практичних тренінгах слухачі ознайомились із підготовкою дегустаційної зали, засвоїли методики обробки та підготовки зразків до органолептичної оцінки, проведення експертизи, підготовки нормативної документації
та первинної документації для роботи експертів з аналізу, інтерпретації та використання отриманих результатів органолептичної експертизи м’яса та продуктів його переробки. Після підведення підсумків слухачі семінару отримали сертифікати.